Разбита е престъпна група за трафик на мигранти. Това съобщи

...
Разбита е престъпна група за трафик на мигранти. Това съобщи
Коментари Харесай

Разбиха група за трафик на мигранти

Разбита е незаконна група за трафик на мигранти. Това заяви прокурорът от СГП Христо Кръстев на брифинг. В групата са взели участие 7 души. Поискано е задържане на шест от тях за 72 часа, а за седмия, който е и уредникът, не е постановена мярка, тъй като сега търпи друга по друго досъдебно произвеждане.

Други 15 души са упрекнати в подкрепяне на групата, съобщи Нова тв.

" След оперативна разработка на сътрудниците от Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " преписката е докладвана в Софийската градска прокуратура на 13 септември. Образувано е досъдебно произвеждане ”, посочи Кръстев. Извършени са претърсвания и обиски.

Престъпната група е работила от април до 8 декември. Мигрантите са влизали през границата ни с Турция. Членовете на групата са взимали 2500 евро на мигрант, с цел да бъде превозен.

" От турската граница са били транспортирани до Бургас, Пловдив и Пазарджик. Там са престоявали известно време и по-късно са извозвани до София. След това е основана организация за извозването им от столицата до границата ни със Сърбия ”, сподели още Кръстев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР