Разбирането, отчитането и намаляването на въглеродните емисии ще стане много

...
Разбирането, отчитането и намаляването на въглеродните емисии ще стане много
Коментари Харесай

Google Cloud вече ще помага на клиентите си да намалят емисиите

Разбирането, отчитането и намаляването на въглеродните излъчвания ще стане доста по-лесно за клиентите на Гугъл Cloud, с помощта на стартирането на ново портфолио от интелигентни принадлежности, наречено Active Assist, написа в. " Стандарт ".

Миналата година колосът в региона на търсенето проучва систематизирани данни от всички свои клиенти в облака, с цел да открие над 600 000 kg CO2e в неизползвани планове, които могат да бъдат почистени или възобновени. Всъщност това би имало сходно влияние като засаждането на съвсем 10 000 дървета.

За да улесни клиентите на Гугъл Cloud да открият дали някое от тези неизползвани натоварвания е тяхно, компанията вкарва рекомендации за резистентност Active Assist. В портфолиото на услугата влизат редица артикули и принадлежности като Policy Intelligence, Network Intelligence Center, Predictive Autoscaler и сбирка от рекомендации за редица услуги на Гугъл Cloud.

Облачната инфраструктура на дадена организация постоянно може да бъде огромна част от цялостния ѝ екологичен отпечатък, тъй че прекосяването към Гугъл Cloud може да помогне за намаляването му. Това е по този начин, тъй като Гугъл е съчетала цялата сила, употребена от центровете за данни, със 100% възобновима сила и компанията е поела ангажимент до 2030 година да работи с сила без въглеродни излъчвания 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Препоръки за резистентност на Active Assist

Active Assist Unattended Project Recommender дава опция на организациите да оценят брутните въглеродни излъчвания, които могат да бъдат спестени посредством унищожаване на неработещи планове. Инструментът употребява машинно образование, с цел да разпознава кои планове са неактивни и най-вероятно са без контрол.

Същевременно точките данни, изведени от Active Assist, към този момент включват полето CarbonFootprintDailyKgCO2, което разрешава на предприятията да оценят въглеродните излъчвания, свързани с всеки даден план. Тези рекомендации могат също по този начин да оценят въздействието от премахването на даден неработещ план във връзка с килограмите CO2, понижени на месец, съгласно нова обява в блога.

Отчитането на въглеродните излъчвания и тяхното понижаване също към този момент е по-лесно с помощта на пакета Carbon Sense Suite на Гугъл Cloud. Active Assist се причислява към продукта Carbon Footprint на компанията, който дава на организациите опцията да схващат и мерят брутните въглеродни излъчвания от потреблението на Гугъл Cloud. Същевременно сигналите за ниски въглеродни излъчвания оказват помощ на потребителите да избират по-чисти райони, от които да извършват работните си натоварвания.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР