Разбирам защо президента Доналд Тръмп е толкова популярен сред голяма

...
Разбирам защо президента Доналд Тръмп е толкова популярен сред голяма
Коментари Харесай

Борисов: Който купува руски газ, ще има проблеми

Разбирам за какво президента Доналд Тръмп е толкоз известен измежду огромна част от американците - поради интереса на Съединени американски щати. В речта му прозират няколко неща - че няма да дават пари на тези, които не ги почитат, няма да вземат участие там, където не ги почитат, тези които не купуват газ от Съединени американски щати и пречат на американските компании, ще бъдат тежко глобени. Това сподели министър председателят Бойко Борисов за речта на Тръмп по време на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Борисов съобщи, че е разчел "между редовете ", че европейските страни, които купуват съветски газ, ще имат проблеми.

"В момента цената на съветския газ се подвига. Това е цена, никой не може да я задържи. Изведнъж споделят, че ще стане по-скъпо парното, хляба. Да, когато ние искахме и имаше искащи да добиват газ в България и цената да е ниска, вие пък протестирахте. Така че в този момент не виждам различен излаз ", разяснява министър-председателят.

Бойко Борисов видя решение в реализацията на газовия хъб "Балкан ".

"Тук към този момент идва въпросът, най-важният, за цената. Кой ще бъде по-евтиният газ? Затова предлагаме европейския газов хъб "Балкан ", интерконектор с Гърция, който да може, в случай че цената е по-добра на американския полутечен газ, или от Египет, или от Израел, или откъдето и да било, несъмнено, да се търгува на газовия хъб. Ако съветският е по-евтин, надлежно слагаме да бизнесплоскост… и съгласно мен единствено това може да ни избави - европейският газов хъб. Където да дадем опция на конкуренцията да дефинира цената и българската стопанска система и консуматори да имат опция да купят на най-ниската цена ", изясни министър председателят.

Той уточни, че не е оптимист за мира в света, защото всички говорели за мир, само че в същото време имало конкуренция при нуклеарното въоръжаване, потребление на химически оръжия, мигрантски талази, влошени търговски връзки сред страните.

Визитата на Борисов в Ню Йорк продължава с присъединяване в бизнес конгрес, проведен от Майкъл Блумбърг.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР