Разбира се, че дистанционното обучение (он-лайн обучението, по-точно) може да ...

Разбира се, че дистанционното обучение (он-лайн обучението, по-точно) може да

Слатински: В окото на пандемията връщането на присъствените часове е опасно

" Разбира се, че отдалеченото образование (он-лайн образованието, по-точно) може да бъде подложено на критика. Аз, с големия си брой лекции (от години непроменяемо съм измежду най-натоварените преподаватели - с 500-600-700 часа за учебна година) доста добре осъзнавам неговите казуси.
Но това образование в този момент ни е наложено от тежките условия. Присъствените занимания в университетите лишиха живота на преподаватели, а университетите просто се трансформират в огнища на болестта.
Забелязва се ясна разграничителна линия – най-малко измежду хората, които аз познавам.
Тези преподаватели, които имат регулярни и то много лекции, си дават сметка за ковид-рисковете и поддържат продължаването на он-лайн образованието ", съобщи специалистът по нацинална сигурност Николай Слатински в обществените мрежи.
" А тези, които управляват процесите и-или заобикалят да влизат в аудиториите, правейки се на огромни шефове, са за час по-скорошно връщане към присъственото образование. Да, несъмнено, нали рисковете не са за тях, за какво да не приказваш напоително какъв брой казуси имало в он-лайн образованието.
Видях през днешния ден, че по този начин прави и един злостен плагиат, който е доста над това да си взима лекциите – за какво да го прави като е популярен служител, а за лекциите му си има шерпи, будали, неуморни мравки и черноработници – доценти и асистенти.
Накратко, моето персонално мнение е, че в окото на пандемията връщането към присъствено образование в университетите ще способства за подпалването още веднъж на пандемията у нас. А здравето и животът на хиляди преподаватели ще тежат на съвестта на висшите им админи и великите служители, взели сходно решение! ", добави той.
 

Източник: actualno.com