Разбилият се в Подмосковието самолет Ан-148 на авиакомпанията Саратовски авиолинии

...
Разбилият се в Подмосковието самолет Ан-148 на авиакомпанията Саратовски авиолинии
Коментари Харесай

Нова версия за трагедията с Ан-148: Пилотът се е отказал от важна процедура на летището, а преди година...

Разбилият се в Подмосковието аероплан Ан-148 на авиакомпанията " Саратовски авиолинии " не е бил обработен с противообледеняваща течност. Това съобщи РЕН ТВ като добави, че капитанът на самолета самичък е отказал тази значима процедура в зимни условия.

Обикновено техническите служби на летището организират профилактични действия, с цел да предотвратят появяването на замръзнали сектори по корпуса на самолета, които могат да влошат неговите аеродинамични свойства. За тази цел се употребява противообледеняваща течност, която разтопява заледени сектори по корпуса на самолета и попречва появяването на нови по време на полета.

За Ан-148, който се разруши през днешния ден и аргументи гибелта на 65 пасажера и 6-членен екипаж, в този момент излиза наяве, че при инспекция на самолета през 2017 година са открити нарушавания при употребата на въздушния съд. Конкретно били са открити нарушавания в периодичността на промяната на маслото в редукторите и промивките на филтъра на въздушния запалител.

Освен това, според програмата за техническо обслужване, периодичността му би трябвало да бъде през 375 полетни часа, само че на самолета Ан-148-100В (бордови номер RA-61704) тези работи са се провеждали с честота 750 часа, или двойно по-рядко.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР