Разбиха голяма наркооранжерия в село Свещари, съобщават от МВР. Огромната

...
Разбиха голяма наркооранжерия в село Свещари, съобщават от МВР. Огромната
Коментари Харесай

Разбиха високотехнологична оранжерия за канабис в Свещари

Разбиха огромна наркооранжерия в село Свещари, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Огромната по повърхност и оборудвана с съвременни уреди оранжерия е заемала цялостен етаж от някогашна постройка на Административнопроцесуален кодекс в селото, която в последните години се е употребила за шивашки цехове.

При претърсването в две от пространствата били открити 5 30 саксии с канабис, а в прилежащи зали - 226 саксии с разсад. За развиването на канабисовите растения било построено особено съоръжение с сензори за влага, лампи и вентилатори, в пространствата имало торове и особено построена система за следене на киселинността на почвата, както и препарати. Иззето е и огромно количество суха маса, квалифицирано за разпространение.

Собственичката на постройката е 52-годишна жена, която по първични данни е предоставила за прилагане част от пространствата на двама варненци - на 35 и 27 години, и на 22-годишна жена от село Разделна.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Двамата мъже и собственичката на постройката са арестувани. Издирва се съучастничката им, която при типа на служителите на реда съумяла да избяга.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР