Районният съд във Варна призна за виновен 37-годишен мъж за

...
Районният съд във Варна призна за виновен 37-годишен мъж за
Коментари Харесай

1000 лв. глоба за бабаит, посрещнал с кроше охранител от Варна след засада

Районният съд във Варна призна за отговорен 37-годишен мъж за причиняване на телесна щета на охранител – закононарушение по член 131, алинея 1 от Наказателния кодекс, оповестиха от пресслужбата на съда.

Инцидентът зародил на 16 февруари 2019 година, задочен ден, в комерсиална и офис постройка в необятния център на Варна. Предиобед на тази дата охранителят на обекта забелязал посредством мониторите за видеонаблюдение паркиран автомобил пред гаражната врата на постройката и излязъл на открито с желание да предизвести лидера да не попречва достъпа.

Междувременно на мястото към този момент били пристигнали чиновници на " Общинска полиция “, които съставяли фиш за санкция за погрешно паркиране на МПС. Охранителят се върнал на поста си в помещението за наблюдаване и видял, че директно след тръгването на полицията глобеният лидер се придвижил по обособената тераса на постройката, като опитвал поред да отвори заключени порти на офиси. Длъжностното лице  останало с разбиране, че подсъдимият търси разпра с него, мислейки че той е алармирал за нарушаването, по тази причина траял да следи мониторите без да се демонстрира.

След известно време, когато към този момент не се записало придвижване, охранителят излязъл от входа и тръгнал по самостоятелен непряк тунел в постройката, като ненадейно бил пресрещнат от подсъдимия със мощен юмручен удар в лицето. В резултат на потърпевшия, в качеството му на длъжностно лице, при осъществяване на службата му по защита на непознато имущество, била породена лека телесна щета, изразяваща се в травма на главата и обусловила краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота. 

37-годишният обвиняем е с чисто правосъдно минало. Той бе освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказване – санкция в размер на 1000 лв.. 

Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР