Районният съд във Варна осъди 19-годишен младеж за съзнателно ползване

...
Районният съд във Варна осъди 19-годишен младеж за съзнателно ползване
Коментари Харесай

Много качествен фалшификат! Неправоспособен младеж от Варна се снабди със шофьорска книжка от Украйна

Районният съд във Варна осъди 19-годишен юноша за умишлено прилагане на подправена шофьорска брошура по украински пример. Подсъдимият беше наказан на 4 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години.

Деянието е осъществено в условия на продължавано закононарушение за времето от 8 юни до 6 септември 2018 година. Подсъдимият бил недееспособен лидер, не можел да се яви на изпит за придобиване на дееспособност, само че имал намерение  да ръководи автомобил, по тази причина решил да се достави с подправена шофьорска брошура на негово име.

Чрез неустановено лице той си набавил неистинско удостоверение за правоуправление по пример на Република Украйна. През горепосочения инкриминиран интервал подсъдимият на два пъти, при ръководство на разнообразни марки коли в квартал „ Аспарухово “, бил спиран за инспекция и представял пред полицейски чиновници неистинския формален документ.

При в началото осъществената техническа инспекция се открива, че шофьорската брошура съдържа изискуемите защитни детайли. При втората инспекция, със питане по линия на интернационалното оперативно сътрудничество се оказва, че истинското удостоверение под този номер е издадено на друго лице, а не на подсъдимия. Според назначената по делото експертиза свидетелството за ръководство на МПС е било направено върху същинска бланка, със защитните знаци за този тип документ, върху който със профилирана техника са били нанесени данните на подсъдимия, фотоснимка и ръкописно положен автограф.

19-годишният юноша е с чисто правосъдно минало. В правосъдна зала той реализира съглашение за размера на наказването и призна, че умишлено се е употребил от неистинския формален документ, като от него за самото му сформиране не може да се търси наказателна отговорност. Съдебният акт е финален.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР