Районният съд във Варна наложи на 22-годишна девойка наказание от

...
Районният съд във Варна наложи на 22-годишна девойка наказание от
Коментари Харесай

22-годишна открадна пари за абитуриентския бал на класа си

Районният съд във Варна наложи на 22-годишна госпожица наказване от 7 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години.

Съдът призна за отговорна подсъдимата по повдигнатото й обвиняване за осъществена кражба на 26 ноември 2018 година, когато е била ученичка в 12-клас на варненска гимназия. По това време всички възпитаници от класа на подсъдимата били избрали една от своите съученички да събира на вноски пари за идния им абитуриентски бал.

На посочената дата ангажираното със случая момиче събрало по лист поредната  вноска на обща сума от 1220 лева и я сложило в текстилно портмоне с  желание през междучасието да я съобщи на шефа. Преди да занесе парите момичето минало през санитарните пространства, а подсъдимата, която го придружавала, останала да държи раницата и поставеното в нея портмоне  с общите средства.

Именно тогава подсъдимата осъществила кражбата, скрила парите под облеклата си, а портмонето изхвърлила в прилежащата тоалетна. За случая била известена полицията и снети записите от камерите за видеонаблюдение, а с протокол за непринудено предаване няколко дни по- късно подсъдимата предала дребна част от инкриминираните средства.

22-годишната госпожица е с чисто правосъдно минало до момента. Тя бе наказана да заплати направените по делото разходи. 15-дневен е срокът за обжалване присъдата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР