Районният съд в Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение

...
Районният съд в Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Районният съд в Ст. Загора остави в ареста шофьора на сръбския автобус, катастрофирал на АМ Тракия

Районният съд в Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “, по отношение на 40-годишния сръбски жител Д. К. Това оповестяват от пресцентъра на институцията, предава Българска телеграфна агенция.

Спрямо него е повдигнато обвиняване, че на 14 август на автомагистрала „ Тракия “ в региона към Стара Загора, при ръководство на рейс, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и е провокирал по нехайство пътен случай. С това водачът е предизвикал междинни телесни повреди на 12 деца на възраст от шест до 16 години и на 40-годишен мъж, както и тежка телесна щета (загуба на крак) на 42-годишен мъж, прецизират от Районния съд.

В състоялото се правосъдно съвещание представителят на Районна прокуратура – Стара Загора е декларирал, че поддържа настояването за налагане на най-тежката мярка за неотклонение. Защитникът е пледирал за мярка „ подписка “ или „ парична гаранция “ и е показал нотариално заверени заявления от български жител, че дава жилището си в София за целия престой на обвинения на територията на България. Д.К. е декларирал, че откровено съжалява за случилото се, допълват от пресцентъра.

Съдът е решил, че събраните досега доказателства разрешават да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил действието. Отчитайки, че той е непознат жител и няма адресна регистрация в България, както и тежестта на повдигнатото обвиняване, съдът е решил, че в случай че сръбският жител бъде освободен, има действителна заплаха той да се укрие, разясняват от Районния съд.

Определената мярка за неотклонение предстои на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора в тридневен период. Обвиняемият се счита за почтен до определяне на противното с влезнала в действие присъда, припомнят от институцията.

Междувременно стана ясно, че след злополуката у нас, сръбското Министерство на вътрешните работи е разпоредило незабавна инспекция.

Оказва се, че на притежателя на рейса са формирани 99 акта за нарушавания, свързани с тахографите и работното време на водачите.

Наложените са санкции за над 3,5 милиона динара.

Нарушения са открити и при наемателя на рейса. Съставени са му 4 акта. Глобата, която може да получи, е 420 000 динара.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР