Районният съд в Омуртаг уважи искането на Териториалното отделение в

...
Районният съд в Омуртаг уважи искането на Териториалното отделение в
Коментари Харесай

Оставиха в ареста непоправим крадец от Търговище

 Районният съд в Омуртаг почете настояването на Териториалното поделение в Омуртаг към Районната прокуратура в Търговище и задържа под стража обвинен за кражба, представляваща рисков рецидив, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.  

28-годишният Апостол С., който е бил притеглен към наказателна отговорност от Териториалното поделение в Омуртаг към Районната прокуратура в Търговище, от през днешния ден е с най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража, откакто състав на Районния съд в Омуртаг е почел настояването на прокуратурата. Мъжът е обвинен за осъществена в съучастничество с жена си кражба, представляваща рисков рецидив  – закононарушение по член 196, алинея 1, т. 2 от Наказателен кодекс.

На 8 март тази година Апостол и жена му Бахар А. отишли в землището на село Красноселци в община Омуртаг. От парцел, в който имало няколко постройки, двамата решили да извършат кражба. С чук разрушили катинарите им и откраднали електрожен, котел за варене на ракия, лозови пръскачки, електромотор и доста кабели за трифазен ток. Стойността на откраднатото надвишава 1200 лв.. Престъплението за Апостол е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото 28-годишният обвинен е осъждан.  Срещу него има и друго висящо произвеждане.

Откраднатите движимости Апостол и Бахар натоварили на каруца и отнесли до   отводнителен канал наоколо до Омуртаг. Там изгорили изолацията на кабелите. Получените черни и цветни метали продали за 120 лв. на мъж от града.

Жената на Апостол, която сега на закононарушението е била напреднала бременност, също е привлечена към наказателна отговорност за кражбата в съучастничество със брачна половинка си. За нея прокуратурата не изиска да бъде арестувана, защото е майка на  бебе на няколко месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР