Районният съд в Монтана потвърди постигнато споразумение между районната прокуратура

...
Районният съд в Монтана потвърди постигнато споразумение между районната прокуратура
Коментари Харесай

Пратиха за дълго в затвора мъж, карал системно пиян в Монтана

Районният съд в Монтана удостовери реализирано съглашение сред районната прокуратура и бранителя на подсъдимия Д.К., за наказване от една година и два месеца затвор за шофиране с централизация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда.
На 26 август тази година в Монтана чиновници на Министерство на вътрешните работи открили, че 53-годишният мъж управлявал товарен автомобил "Мерцедес " с централизация на алкохол 2.12 промила, открити с техническо средство. Д.К. към този момент е осъждан от районния съд в Плевен през 2015 година с влезнала в действие присъда за ръководство на МПС с централизация на алкохол над 1.2 промила. Пред съда подсъдимият декларирал, че се признава за отговорен, схваща последствията от съглашението, непринудено го е подписал и е склонен да изтърпи „ Лишаване от свобода” от една година и два месеца при първичен непоколебим режим, както и наказване „ Глоба “ в размер на 500 лв. в интерес на държа.
Съдът лиши Д.К. от право да ръководи МПС за период от една година, считано от датата на лишаване на свидетелството му за ръководство. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Тъй като преди осъществяването на сегашното действие обаче подсъдимият Д.К. е бил наказан през септември тази година от районния съд в Плевен още веднъж за шофиране под въздействието на огромно количество алкохол на "Лишаване от независимост " за период от една година, както и му е наложена санкция от 500 лв., съдът групира двете санкции и дефинира едно общо до размера на най-тежкото от тях, а точно - една година и два месеца "Лишаване от независимост ", което да се изтърпи дейно при първичен непоколебим режим, една година отнемане от право да ръководи МПС и 500 лв. санкция.
От показаната информация за съдимост на Д.К. е видно, че подсъдимият е неведнъж осъждан за закононарушения от общ темперамент – 7 пъти, от които 4 пъти за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, съдът реши, че избраното общо наказване „ Лишаване от независимост “ следва да бъде увеличено с още три месеца или общо да изтърпи една година и пет месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим.
Определението предстои на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Монтана в 15 дневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР