Районният съд в Дупница оправда Васил Капланов-Каплата, известен като бодигард

...
Районният съд в Дупница оправда Васил Капланов-Каплата, известен като бодигард
Коментари Харесай

Съдът в Дупница оправда Каплата

Районният съд в Дупница оправда Васил Капланов-Каплата, прочут като телохранител на братя Галеви, по делото за владение на противозаконни муниции. Наложена му е санкция от 600 лв..

Решението може да се апелира пред Окръжния съд в Кюстендил.

Името на телохранителя стана известно около случая с изчезналия преди близо година дупничанин Янек Миланов, който продължава да е в неопределеност.

При обиск в дома на Капланов през август предходната година е открито, че е държал нелегално огромно количество муниции за огнестрелни оръжия - 115 бр. патрони диаметър 9х19мм.

Тогава беше в ход интервенция по издирването на безследно изчезналия дупничанин Янек Миланов, забелязан за последно в джипа на Капланов.

Със случая се зае персонално основният прокурор Иван Гешев. Малко по-късно против Капланов беше формирано и второ досъдебно произвеждане - за отправена закана за ликвидиране, по което той остана няколко седмици в ареста, а след това му трансформираха мярката - остана под домакински арест.

По това дело в началото беше изменена подсъдността - на първа инстанция е трябвало да се гледа в Несебър, откакто Капланов по време на отправяне на заканите е бил в курорта Слънчев бряг.

Върховният касационен съд обаче разпореди делото да се гледа от съда в Дупница заради обстоятелството, че обвиненият и очевидците живеят в региона на съда в Дупница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР