Районният съд измени в по-тежка мярката за неотклонение на обвиняем

...
Районният съд измени в по-тежка мярката за неотклонение на обвиняем
Коментари Харесай

Върнаха в ареста на Варна автоджамбазин

 Районният съд промени в по-тежка мярката за неотклонение на обвинен за незаконно лишаване на автомобил, оповестиха от пресслужбата на институцията.                                  

Съдът почете импортирано искане от прокуратурата за изменение на мярка за процесуална насила от " домакински арест “ в  " задържане под стража “ по отношение на 35-годишен мъж, притеглен като обвинен за незаконно лишаване на автомобил.

Предявените против него обвинявания първоначално на  декември м.год. са за лишаване на непознат автомобил, спрян на варненска бензиностанция, като след това транспортното средство е оставено без контрол. Деянието е закононарушение по член 346, алинея 2 от Наказателен кодекс, наказуемо с отнемане от независимост от една до 10 години.

Първоначално обвиненият е бил с най-тежката мярка за неотклонение, променена след това от втората правосъдна инстанция в " домакински арест “. На 23 февруари 2021 година 35-годишният мъж е скъсал поставената му по отношение на осъществяване на мярката гривна за наблюдаване и е избягал, като е хванат ден по-късно. Обвиняемият е осъждан неведнъж, като последно е изтърпял наказване отнемане от независимост през м. май предходната година.

Съдът одобри, че е налице действителна заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение и да се укрие, заради което промени наложената му мярка за процесуална насила и взе най-тежката такава.

Определението предстои на обжалване в 3-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР