Районната прокуратура във Велико Търново протестира оправдателна присъда за съдържател

...
Районната прокуратура във Велико Търново протестира оправдателна присъда за съдържател
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира оправдателна присъда на търновец пребил клошарка

Районната прокуратура във Велико Търново стачкува оправдателна присъда за притежател на заведение, който бе упрекнат, че е пребил бездомна жена, известна в остарялата столица като Анка Футболиската.
Със своя присъда от 3 ноември предходната година магистратите са оневинили Ангел Арабски за това, че на 6 април 2016 година на ул. „ Поборническа “ в остарялата столица, посредством нанасяне на удари с крайник, предизвикал на бездомницата междинна телесна щета. След саморазправата пострадалата се оказала с натрошени седем ребра, травма на белия дроб и съществуване на кръв в гръдната клетка и с заплаха за живота. Със същото решение е отритнат и предявения от потърпевшата цивилен иск за сумата от 10 000 лв. като обезщетение за породените и неимуществени вреди.

Делото в Окръжен съд – Велико Търново е формирано по митинг на Районната прокуратура и въззивна тъжба от частния обвинител и цивилен просител.

През януари предходната година Районната прокуратура внесе в съда втори обвинителен акт за зверския побой на бездомната жена. До повторното следствие по случая се стигна откакто 50-годишната Анка Тодорова се оказала без персонална карта. Тя живяла без идентичност най-малко три десетилетия. През есента на 2016 година Районният съд във Велико Търново спря делото против обвинявания в побоя Ангел Арабски, тъй като жертвата била безименна. На държавното обвиняване бе разпоредено ново следствие и доказване самоличността на Ана.

„ След като изискахме документи от Стара Загора, където дамата е родена,получихме картончето от времето, когато е имала зелен паспорт. То се оказа от 90-те години на предишния век, само че си има фотография и имената на потърпевшата от побоя. Освен свидетелските показания за нейната идентичност, този документ бе задоволителен, с цел да тръгне съденото дело “, изясни пред „ Труд “ наблюдаващият прокурор Красимир Стайков.

Държавното обвиняване пледира пред съда за наказване от 1 до 6 години отнемане от независимост за причинителя на побоя.

Анка Вълчева Тодорова обаче към момента няма персонална карта, тъй като процедурата по издаването й би трябвало да се извърши в Стара Загора, където остарелият документ първо би трябвало да се разгласи за нереален и след това да се издаде персонална карта. Това обаче се постанова да бъде осъществено като Ана се яви персонално в локалната паспортна работа. Жената без персонална карта живее на улицата, претърпява от подаяния на положителни хора и предходната година остана и без единствения си заслон, дружно със собствен прочут, чиято къща изгоря изцяло в региона на Сухата чешма в квартал „ Варуша “ във Велико Търново.

Според обвиняването съдържателят на гаражното кафене на ул. „ Кольо Гайтанджията “ 58 изпитвал злост към Ана. Вечерта преди побоя тя била пред гаража и това го подразнило, тъй като не желала да се махне оттова. Накрая си тръгнала, само че Ангел я настигнал на прилежащата уличка „ Поборническа “и я сритал с левия си крайник в гръдния панер,като и строшил седем следващи ребра.

Разпитан пред арбитър при досъдебното произвеждане 49-годишният мъж се признал за отговорен, само че след това отказал да дава пояснения и отричал виновността си. Според прокурор Стайков закононарушение има и би трябвало да има наказване.

Според юрист Иван Денев, обвиненият за побоя Ангел Арабски още веднъж ще бъде оневинен.

„ Според спомагателното следствие не са открити никакви нови данни, които да потвърдят самоличността на лицето, за което се твърди да е потърпевшо. Убедени сме, че наказателното произвеждане против обвинения ще бъде още веднъж прекъснато или ще завърши с оправдателна присъда “, категоричeн e юристът на Арабски- Иван Денев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР