Районната прокуратура във Варна задържа 80-годишна жена, участвала в опит

...
Районната прокуратура във Варна задържа 80-годишна жена, участвала в опит
Коментари Харесай

Арестуваха 80-годишна за телефонна измама

Районната прокуратура във Варна задържа 80-годишна жена, взела участие в опит за телефонна машинация на прокурор. Веселинка Р. е арестувана за 72 часа, откакто отишла да прибере пари, поискани от телефонни измамници, позвънили в Районната прокуратура.

Варна

Случаят почнал с позвъняване от привиден доктор, които изискал пари от майка на потърпевшо в злополука момиче, като обяснил, че при животоспасяващата интервенция на ранената са сложени златни пирони. Той звънял от румънски мобилен номер и заплашвал, че в случай че не получи 30 000 евро, ще прати на майката тайфа от 15 души.

В схемата взел участие и привиден служител на реда, който играел „ положителното ченге “ и заречен подпомагане на застрашената, която по случайност е прокурор, изясняват от Апелативната прокуратура във Варна.

Цялото деяние се развило сред 10 и 18,30 ч., като измамниците наподобява са объркали телефона в прокуратурата с домакински номер и по този начин се оказали в центъра на полицейската интервенция.

Възрастната жена била изпратена да прибере парите, които по заповед на измамниците жертвата на телефонната машинация трябвало да изхвърли от терасата на дома си.

След десетки ангажименти, закани и претенции да бъдат изтеглени всички налични пари от банковата сметка на „ жертвата “, за които измамниците сякаш имали информация от банкова служителка, сумата за златните пирони била понижена до 6830 лв.. В торбичка бил подложен плик с банкови брошури, имитиращ пачка с пари.

На адреса се появила старата жена, която непрестанно говорела по мобилен телефон с измамниците. Те я насочвали къде да търси торбичката с изхвърлената сума.

Полицията очаквала старата жена на мястото.

При обиска на дома на Веселинка Р. полицията намерила 500 лв. и движимости от друга телефонна машинация, осъществена на територията на Районната прокуратура в Девня с нейно присъединяване.

През последните три седмици във Варна са открити петима телефонни измамници, трима от тях към този момент са в ареста.

От ноември до края на януари незаконната активност на телефонни измамници се проверява по 16 досъдебни производства. Общата сума на измамите е над 80 000 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР