Районната прокуратура в Пловдив разпореди проверка за насилие и хулиганство,

...
Районната прокуратура в Пловдив разпореди проверка за насилие и хулиганство,
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за насилие над уличен продавач в Капана

Районната прокуратура в Пловдив разпореди инспекция за принуждение и безчинство, осъществени по отношение на известния в пловдвския квартал " Капана " махленски продавач на чорапи Митко.

От Окръжна прокуратура - Пловдив се самосезираха и започнаха инспекция, откакто в обществените мрежи бе публикуван видеоклип с насилието над мъжа пред заведение в " Капана ". На фрагментите, снимани от близка охранителна камера, се вижда кък наедрял гологлав мъж не разрешава на търговеца да премине по улицата, разпилява му стоката и даже го удря с глава.



Проверката е за нанасяне на лека телесна щета и за безчинство. Установява се самоличността на потърпевшия и на причинителя на хулиганската демонстрация, както и на очевидци, които могат да оказват помощ на следствието. Проверката е предоставена на чиновници на Четвърто районно ръководство в града.

По време на спречкването и багра доста от намиращите се в близост хора, най-вече от личния състав на заведенията в близост, са се намесили да спрат бруталната експанзия.

По неофициална информация нападателният мъж е един от новите притежатели на заведения в Капана на улица " Христо Дюкмеджиев " в частта покрай Тунела. Той е някогашен варненски юрист и неотдавна пристигнал в квартала. В последните месеци по време на пандемията и поредицата локдауни съседи настояват, че неведнъж са го забелязвали демонстративно да изкарва маси и да не съблюдава наредбите. 40-годишният мъж има и неоправдателна присъда от 1 година отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период от 2016 година за отнемане на 14 000 лв. на собствен клиент през 2011 година

Нападнатият уличният търговец Митко пък е прочут на целия град с чорапите, които продава. Известният като " Талисманът на Пловдив " мъж обикаля заведенията от доста години, като всекидневно идва пешком от " Столипиново " и предлага истински чорапи из града. Сам се грижи за фамилията и за майка си и е любим на целия град, както и на доста туристи, които също го познават и са го запомнили. Митко е прочут като един от най-добродушните и неконфликтни хора, които може да срещнем из града. Според информация на " Под тепето " казусът на агресора е обвързван с чадър, който мъжът търсел от Митко. След известно крещене, Митко избягал без да каже нищо.

Във Facebook се популяризира петиция в отбрана на Митко, която стремително набира скорост.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР