Районната прокуратура в Казанлък проверява два сигнала за изборни нарушения

...
Районната прокуратура в Казанлък проверява два сигнала за изборни нарушения
Коментари Харесай

Прокуратурата разпореди проверка за изборни нарушения в Мъглиж


Районната прокуратура в Казанлък ревизира два сигнала за изборни нарушавания в Мъглиж, където в неделя се организираха частични локални избори, заяви за Радио Стара Загора прокурор Таня Димитрова.

Провежда се разпит на лица, които могат да дадат съответни сведения, разясни Димитрова. Тя добави, че може да бъде формирано досъдебно произвеждане, единствено в случай че има събрани данни за осъществено закононарушение. До на следващия ден се чака резултатите от назначените инспекции да станат известни.

" В момента се прави тъкмо тази предварителна инспекция за нарушаване на изборния развой. Това се ревизира. Най-късно на следващия ден ще бъдат докладвани двете инспекции и ще се вземе решение. Също и прокурорите, които са надлежно наблюдаващи, взимат решенията в най-кратки периоди, тъй че наблюдаващият прокурор ще вземе своето решение за формиране ли е на досъдебно произвеждане или за отвод заобразуване на досъдебно произвеждане ",заяви Димитрова за " Хоризонт ".

Д-р Душо Гавазов, повдигнат от Политическа партия „ ГЕРБ “, е новият кмет на Община Мъглиж.

По-рано през днешния ден водачът на коалиция „ Изправи се! Мутри вън! “ Мая Манолова съобщи, че вотът в Мъглиж е следен посредством скица зараздаване на защитни маски:

„ По наша информация, която не е доказана от надлежните органи, въпросният мъж е брачен партньор на общинска съветничка от ГЕРБ. Дали това е по този начин? Нашият въпрос е към министъра на Министерство на вътрешните работи. Частичните избори в Мъглиж демонстрираха по какъв начин ГЕРБ счита да употребява пандемията за управление на вота “.

Според Манолова този резултат е доказателство за образуване на нова коалиция за парламентарния избор - сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. Кандидатът на „ Изправи се! Мутри вън! “ остана на второ място на изборите в Мъглиж.

ГЕРБ надменно узурпираха кметското място в Мъглиж, разгласи Българска социалистическа партия в своя позиция, която „ разкритикува в своя нарочна позиция изнесените в медийни репортажи данни за неприкрито пазаруване на гласове от ГЕРБ на частичните локални избори в община Мъглиж на 28 февруари. От партията приканват в позицията за обединяване на всички партии и обединения, без ГЕРБ, за запазване гласа на всички жители “.

Цяла България видя по какъв начин ГЕРБ победи през вчерашния ден на частичните локални избори в Мъглиж - с безпардонни и неприкрити операции. С използването на хора и пазаруването на гласовете им, се показва в позицията.

С 58,99% от подадените гласове Мъглиж има определен кмет още на първия тур от частичните избори. Това е досегашният заместник-кмет доктор Душо Гавазов, повдигнат от ГЕРБ и подсилен от Вътрешна македонска революционна организация.

На второ място с 28,45 %на вота в Мъглиж е Златко Острешев, претендент на Местната коалиция „ ДБГ- Движение 21- Национална движение „Симеон Втори" ", подсилен от Мая Манолова, а на трето място е претендентът на Коалиция " Българска социалистическа партия за България " Меглена Филипова с 11,67% от действителните гласове.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР