Районната прокуратура в Генерал Тошево ще привлече към наказателна отговорност

...
Районната прокуратура в Генерал Тошево ще привлече към наказателна отговорност
Коментари Харесай

Задържаха германец, превърнал имота си в наркооранжерия

 Районната прокуратура в Генерал Тошево ще притегли към наказателна отговорност немски жител за развъждане на марихуана, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. 

Районната прокуратура в Генерал Тошево управлява досъдебно произвеждане за развъждане на растения от рода на конопа. За закононарушението по член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс към наказателна отговорност ще бъде притеглен немски жител със статут на дълготрайно пребиваващ в България.

На 28 септември тази година при претършуване в парцел в село Сърнино, община Генерал Тошево, благосъстоятелност на 52-годишния Карстен Г., чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи в Добрич откриват оранжерия за развъждане на марихуана. От оранжерията са конфискувани 10,9 кг марихуана, а в пространства в къщата на Карстен още 2,83 кг коноп и 3,88 г хашиш. 

52-годишният немски жител е бил арестуван за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Засяването и развъждането на растения от рода на конопа се санкционира с отнемане от независимост от 2 до 5 години и санкция от 5000 до 10 000 лв..

Работата по документирането на незаконното действие на немския жител продължава под управлението на Районната прокуратура в Генерал Тошево.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР