Районната прокуратура в Бургас се самосезира по журналистически материали, касаещи

...
Районната прокуратура в Бургас се самосезира по журналистически материали, касаещи
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае с лечителя с белината

Районната прокуратура в Бургас се самосезира по журналистически материали, касаещи продажба на белина като чудотворно лекарство и образува досъдебно произвеждане за осъществена машинация.

Районна прокуратура Бургас се самосезира по журналистически материали, касаещи продажба на белина като лекарство и образува досъдебно произвеждане. То е формирано за това, че за интервала от неустановена дата през 2019 година до 21.08.2019 година в гр. Бургас, за да набави за себе си имотна полза - да се снабди с парични средства възбудил и подържал подвеждане у неустановен кръг лица, че лекарството, което им продава ще ги излекува от онкологично заболяване, аутизъм, здравословни проблеми с бъбреците, както и от други болести и с това им предизвикал имотна щета – закононарушение по чл.209, ал.1 от Наказателен кодекс.

Разследването по досъдебното произвеждане е предоставено на полицейски чиновници от ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас. То би трябвало да бъде осъществено в период от 60 дни, след което събраните материали да бъдат предадени на наблюдаващия прокурор, който да предприеме следващи процесуални дейности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР