Районната прокуратура в Благоевград е приключила дело за извършено престъпление

...
Районната прокуратура в Благоевград е приключила дело за извършено престъпление
Коментари Харесай

Условна присъда за молдовец, щипнал с 1600 лв. българин в Петричко

Районната прокуратура в Благоевград е завършила дело за осъществено закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс. В следствието било открито, че на 20 ноември 2022 година гражданин на петричкото село Скрът бил въведен в подвеждане, вследствие на което му била породена щета в размер на 1 600 лв. .

Срещу тази сума на мъжа били препоръчани комплекти тенджери, ножове и позлатени вилици от реномирани марки . В реалност обаче му били продадени готварски съдове, кухненски принадлежности и такива за хранене, разнообразни от показаните му в началото образци на предлаганите за продажба артикули, оповестиха от държавното обвиняване.
 Заловиха трима измамници, търгуващи с онлайн артикули
Заловиха трима измамници, търгуващи с онлайн артикули

Мъжете уговаряли купувача да заплати предплатено

В рамките на следствието са извършени разпити на очевидци и различаване, приложени са писмени доказателства и са конфискувани голям брой движимости, добавени към доказателствата по делото.

Като обвинен за измамата бил притеглен жител на Молдова на 52 години. Т ой изразил страдание за осъщественото и възстановил парите на ощетения. По утвърдено от съда съглашение сред прокуратурата и отбраната на обвинения, му е наложено наказване от 1 година затвор с 3-годишен изпитателен период .

Държавното обвиняване приканва хората да бъдат бдителни и да подават сигнали за сходни случаи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР