Районната избирателна комисия във Велико Търново заличи като кандидат за

...
Районната избирателна комисия във Велико Търново заличи като кандидат за
Коментари Харесай

РИК не допусна легендата от САЩ 94 Бончо Генчев да се кандидатира за депутат

Районната изборна комисия във Велико Търново заличи като претендент за депутат бронзовият медалист от Съединени американски щати 94 и ръководител на Зоналния съвет на Българския футболен съюз Бончо Генчев.. 

До заличаването на Бончо Генчев от присъединяване в парламентарните избори на 11 юли се е стигнало след инспекция в Национална база данни „ Население “. Установено е, че т ой има двойно поданство – българско и английско, което е нарушаване на Конституцията, се показва в решението на Районната изборна комисия във Велико Търново. 

Бончо Генчев беше под номер 12 и против тази позиция в листата на обединението, която го издигна, ще написа „ премахнат “. 

Заличен е още един претендент за депутат от друга листа. Златин Парапанов самичък е изявил това предпочитание пред РИК. 

Кандидат-депутатите от Велико Търново останаха 210. 

За да не се стигне до обстановката на 4 април, когато членове на секционни комисии спаха в рейсове по паркинги, до момента в който чакат да предадат изборните бумаги, са водени договаряния с ректора на Великотърновския университет: 

„ Да ни бъдат предоставени в допълнение зали, които да разрешават изчакването на идващи секционни изборни комисии “, съобщи основният секретар на регионалната администрация Петя Райкова. 

От Велико Търново Здравка Маслянкова 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР