Районна прокуратура-Смолян наблюдава досъдебно производство за това, че на 11.04.2021

...
Районна прокуратура-Смолян наблюдава досъдебно производство за това, че на 11.04.2021
Коментари Харесай

Прокуратурата в Смолян разследва измама, свързана с ваксинацията срещу COVID-19

Районна прокуратура-Смолян следи досъдебно произвеждане за това, че на 11.04.2021 година, 21.04.2021 година и 15.05.2021 година в болничното заведение в Мадан, обл. Смолян, при изискванията на продължавано закононарушение, за набиране на имотна полза, са били въведени в подвеждане чиновници на РЗОК-Смолян.
Това е станало, откакто в „ Регистъра на ваксинираните лица за битка с COVID-19 " е отразено, че е осъществена имунизация на четири лица, без тя да е направена и са породени вреди на РЗОК-Смолян.
Престъплението е квалифицирано по чл.212а, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс.
По делото е открито, че на горепосочените три дати, персонален доктор от МБАЛ „ Проф. доктор Константин Чилов “ ЕООД, Мадан, въвел в компютърния указател за ваксинирани лица към РЗИ-Смолян имената на три дами и един мъж, на които в реалност не била сложена ваксина против COVID-19. Те живеели в региона на община Мадан. По-късно един от тях отишъл да се имунизира при различен доктор. Медикът открил, че името на пациента към този момент попада в регистъра на ваксинираните лица.
Според наредбите в компютърните дневници на РЗИ се отразяват освен имената на пациентите, само че и тези на лекарите, сложили имунизацията. Медиците получават по 10 лв. заплащане за всяка сложена доза.
За случая от РЗИ-Смолян е бил подаден сигнал и полицията е направила инспекция. След постъпване на материалите в Районна прокуратура-Смолян, на 20 октомври 2021 година, е било формирано досъдебно произвеждане за компютърна машинация.
По делото се правят дейни дейности по следствието, като при събиране на задоволително доказателства за виновността на съответно лице в осъществяване на закононарушението, неотложно ще бъде повдигнато обвиняване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР