Районна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо И.А., на 22 г.,

...
Районна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо И.А., на 22 г.,
Коментари Харесай

Съдят трима обвиняеми за грабеж чрез заплаха с нож

Районна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на И.А., на 22 година, А.И., на 22 година, и Г.К., на 17 година

Те са предадени на съд за това, че на неустановена дата в края на месец август 2021 година, в с. Йоаким Груево, обл. Пловдив, в съучастничество като съизвършители, лишили непознати движими движимости – пари и седем броя използуване мобилни телефони,  от владението на другиго, с желание незаконно да ги присвоят и използвали за това заплашване. Престъплението е квалифицирано по член 198 ал.1  вр. член 20 алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият Г.К. е направил действието като малолетен, само че е могъл да схваща свойството и смисъла и да управлява постъпките си.

Тримата обвинени се познавали и постоянно се събирали в дома на Г.К. в с. Йоаким Груево. И.А. бил прочут с прякора Шестака, А.И. наричали Турчина, а Г.К. – Мончо. През месец август 2021 година потърпевшият мъж – на 52 година, почнал работа в оранжерия за развъждане на зеленчуци в с. Йоаким Груево. С караваната си се открил да живее в землището на селото. Тримата обвинени отишли да му желаят храна и цигари на неустановена дата в края на месец август 2021 година Това било в следобедните часове, след което си тръгнали. Към 22 часа те още веднъж се върнали. По това време потърпевшият бил в караваната с негова позната. Тримата отворили врата, като авансово си били вдигнали тениските на лицата, тъй че се виждали единствено очите им. Насочили нож към потърпевшите и поискали пари. Един от тях извикал: „ Никой да не мърда. Това е грабеж “. Пострадалият мъж дал отговор, че още не са им платили. Тримата почнали да ровят из шкафовете в караваната, където намерили 340 лв., няколко остарели използвани мобилни телефона, както и 15 лв. в портмонето на дамата. Взели ги и напуснали караваната. Те отишли в центъра на селото, където похарчили част от парите за храна и цигари и тръгнали към гр. Пловдив. Част от мобилните телефони продали, а други захвърлили на бунище. Бил е подаден сигнал в полицията и тримата са били открити.

Спрямо обвинените А.И. и И.А. е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а по отношение на Г.К. – „ контрол на контрольор при Детска педагогическа стая “.

Предстои Районен съд–Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР