Районна прокуратура-Петрич привлече като обвиняем 18-годишния Георги за извършено от

...
Районна прокуратура-Петрич привлече като обвиняем 18-годишния Георги за извършено от
Коментари Харесай

В Петрич ври и кипи! Близки на ранените в кървавия дрифт искат възмездие, прокуратурата реши съдбата на младият джигит

Районна прокуратура-Петрич притегли като обвинен 18-годишния Георги за осъществено от него закононарушение по член 343, алинея 3, прочие 3, б. „ а “, вр. алинея 1, вр. член 342, алинея 1 от Наказателния кодекс. В резултат на провокирано от него пътнотранспортно произшествие пострадаха двама младежи – на седемнадесет и петнадесет години, които са настанени в МБАЛ-Югозападна.

Припомняме, че случаят стана към 00:00 ч. на 16 август на ул. „ Цар Борис III “ в Петрич. 18-годишният лидер управлявал лек автомобил „ Опел Астра “ с несъобразена с пътните условия скорост, в резултат на което изгубил надзор над МПС, излязъл вдясно от пътя и се качил на тротоара, на който в оня миг се намирали пешеходци. Тийнейджърите се прибирали от събор и чакали под навеса поради дъждовното време, когато са връхлетени от лекия автомобил.

Понастоящем обвиненият Георги Попстоянов е арестуван с разпореждане на наблюдаващия делото прокурор за период до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за установяване на мярката му за неотклонение „ задържане под стража “.

Междувременно през днешния ден близки на блъснатите от кола младежи блокираха основна улица в града. Протестът им е против безразсъдното шофиране.



Стигна се и до напрежение. Част от протестиращите отидоха в общината, където чакат да ги одобряват. Те желаят да затварят и други пътища в града, обмислят да вършат и шествие до дома на водача, написа struma.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР