Районна прокуратура-Пазарджик разпореди извършване на проверка във връзка с публикации

...
Районна прокуратура-Пазарджик разпореди извършване на проверка във връзка с публикации
Коментари Харесай

Разследват полицай от Вътрешна сигурност заради инцидент в дискотека

Районна прокуратура-Пазарджик разпореди осъществяване на инспекция по отношение на изявления в медиите за зародил случай - нарушение на публичния ред и разваляне на имущество, осведомят от прокуратурата.

Инцидентът е станал в нощно заведение в град Велинград на 30 против 31 юли 2021 година, а задачата на инспекцията е да се изяснят дейностите на чиновник на дирекция " Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи, чийто наследник е участвал в заведението по време на произшествието.

Районна прокуратура-Пазарджик е дала инструкции инспекцията да бъде осъществена от друга конструкция в Министерство на вътрешните работи, избрана от управлението на Министерството на вътрешните работи. Срокът за приключването е два месеца.

Според пазарджишкият уебсайт, в събота след среднощ, към 00.30 часа, трима младежи влизат в клуб „ Дъ Плейс “, с цел да честват рожден ден. Според очевидци, младите гости основават риск за останалите клиенти като размахват стол в заведението. Помолени са да изоставен и са изведени на открито. След към час обаче те се връщат и след спогодба с шефа, че няма да основават проблеми, са позволени още веднъж вътре.

Малко по-късно, в към 04.30-05.00 часа, се скарват с друга компания в заведението, чупят маса и са изведени още веднъж. Пред дискотеката афектираните младежи чупят витринно стъкло, атакуват охранител на дискотеката, пробват да го порежат с парче стъкло и го удрят в лицето. Охранителят е с комоцио.

След сигнал на 112 минути по-късно на място пристигнал автопатрул и охранителите са отведени за пояснения в Районното ръководство във Велинград за пояснения дружно с част от компанията, нарушила публичния ред, съгласно присъстващи. След като пишат пояснения, охранителите се връщат в дискотеката. Сутринта, към 07.00 часа изгонената компания се връща още веднъж пред дискотеката и един от тях, държейки паве, желаят да влязат и да се саморазправят с охранителите. Отново е извикан патрул на РУ- Велинград, като нападателната компания е отведена в ръководството.

Един от привиканите за пояснения младежи - Георги С., който през цялото време е бил част от празнуващата рожден ден компания, е наследник на настоящ полицейски чиновник. Синът се държал надменно и е отправил обиди и закани към присъстващите, че неприятно им се написа, настояват очевидци на случая. Бащата е участвал по времето на даването на пояснения от сина му.

Полицейският чиновник от близо 20 години е в системата на Министерство на вътрешните работи и е работил на разнообразни длъжности - в група „ Охрана на публичния ред “, в звено „ Миграция “ при ОД МВР-Пазарджик, в група „ Криминална полиция “, в това число и на управителни длъжности в системата.

В РУ-Велинград има инспекция по случая, а по неофициална информация, бащата на момчето е привиквал свои сътрудници, с цел да разбере какъв е резултатът от инспекцията за случая и какви тъкмо записи има на камерите от заведението.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР