Районна прокуратура-Пазарджик наблюдава досъдебно производство срещу неизвестен извършител е запалил

...
Районна прокуратура-Пазарджик наблюдава досъдебно производство срещу неизвестен извършител е запалил
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва палеж по непредпазливост след огромния пожар в Елшица

Районна прокуратура-Пазарджик следи досъдебно произвеждане против незнаен причинител е запалил огромният пожар, с който огнеборци се бориха дни. Припомняме, че поради стихията, пламнала на 8 август 2022 година, в землището на панагюрското село Левски и пренесла се към Елшица, бе обясено бездствено състояние.
Прочетете още
Стихията бе обхванала повърхност от над 3000 дка, бушуваше и в иглолистните масиви на Средна гора. В риск бе дивечовъдно стопанство в планината.

В гасенето му участваха екипи на противопожарните служби от Пазарджик, Панагюрище, Велинград и Батак, както и боен хеликоптер Ми-17 с екипаж от 24-а авиобаза Крумово.

Разследва се закононарушение, в резултат на което е провокиран пожар в горския фонд.По досъдебното произвеждане се правят голям брой дейности по следствието – оглед на местопрестъпление, конфискувани са материални доказателства и други

Предстои да бъдат назначени експертизи – пожаротехническа, оценъчна и други, както и да се откри площта на иглолистната и широколистна гора, която е изгоряла.

На 11 август 2022 година, огънят е бил локализиран. Към момента не са открити умишлени дейности за предизвикателство на пожара.

Първоначалният период на следствието е двумесечен.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР