Районна прокуратура – Свиленград привлече като обвиняеми Т.П., на 39

...
Районна прокуратура – Свиленград привлече като обвиняеми Т.П., на 39
Коментари Харесай

Двама се опитаха да припечелят с трафик на бежанци, но не им излезе сметката СНИМКИ

Районна прокуратура – Свиленград притегли като обвинени Т.П., на 39 година, и Д.Ф, на 40 година, за това, че за да набират за себе си имотна полза, незаконно подкрепили, посредством обезпечаване на превоз, 19 непознати жители, от които 2 ненавършили 16 годишна възраст, да преминат през страната в нарушаване на закона – закононарушение по член 281 ал.2 т.1 т.4 и т.5 във вр. алинея 1 от Наказателния кодекс, като по отношение на Д.Ф. обвиняването е и за това, че е работил като помощник на Т.П.

На 14 ноември 2020 година, към 08,30 часа, чиновници на Дирекция “Вътрешна сигурност “- Министерство на вътрешните работи, ОД на МВР-Хасково и РУ-Свиленград са открили и задържали в гр.Свиленград, 19 непознати жители от Афганистан и Пакистан, всички мъже, като двама от тях са ненавършили 16-годишна възраст.

Чужденците са се намирали в товарния обхват на микробус с българска регистрация ръководен от Т.П.

Установено е, че чужденците влезнали в България от Гърция през „ зелена граница “, в региона на гранична пирамида, в землището на гр. Свиленград. Наблизо ги чакал автомобил, ръководен от Т.П., в който те се качили.



Автомобилът се насочил към вътрешността на гр.Свиленград, като зад него се движел различен лек автомобил с български регистрационен номер, ръководен от Д.Ф.

Събраните доказателства сочат, че обвиненият Т.П. е следвало да откара чужденците с микробуса до вътрешността на гр. Свиленград, където трябвало да ги остави, а от там те да бъдат превозени до вътрешността на страната, а обвиненият Д.Ф е следвало да обезпечи безпроблемното им придвижване до гр.Свиленград, като за задачата е следвало да получат заплащане.



Срещу непознатите жители са формирани бързи производства за осъществено закононарушение по чл.279 ал.1 от Наказателен кодекс и са настанени в Център за мигранти.


Двамата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на прокурор от РП-Свиленград. По досъдебното произвеждане се правят следствени дейности.

По време на осъществените първични следствени дейности на място е участвал районният прокурор на гр. Свиленград Мария Кирилова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР