Районна прокуратура – Сандански е внесла за разглеждане в съда

...
Районна прокуратура – Сандански е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Предадоха на съд мъж, многократно заплашвал жена си с убийство и нападнал полицаи при задържането му

Районна прокуратура – Сандански е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против И.Т. за осъществени от него няколко закононарушения – нелегално държане на високо рискови субстанции, съзнателно разваляне на непозната движима движимост, безчинство, съпроводено със опозиция против органите на властта и отправяне на закани с ликвидиране.

Обвиняемият Т. имал подписан цивилен брак с Р.Т. и две малолетни деца. Първоначално връзките сред двамата съпрузи били извънредно положителни. Впоследствие, през лятото на 2018 година – мъжът почнал постоянно да използва разнообразни по тип наркотични субстанции. В резултат на това станал раздразним, експлозивен, емоционален, прочувствено неустойчив, неоснователно нападателен и ядосан. Това му държание последователно довело до утежняване на отношението му към неговата брачна половинка и околните й.

Зимата на 2018 година фамилията живеело в апартамент на ул. „ Първи май “ в гр. Сандански. Същевременно обвиненият разполагал с ключ и за прилежащия апартамент на същия етаж, употребен за предпазване на разнообразни движимости. След като И.Т. се снабдил за персонална приложимост с коноп (марихуана) и амфетамин, дружно с притежаваното от него доста количество анаболни стероиди ги скрил в този парцел. По този метод държаните от него опиати постоянно били на негово разположение.

Мъж се закани с нож, револвер и питбул на личен състав в заведение и охранител

В късния следобяд на 13.12.2018 година обвиненият Т. неоснователно се скарал със брачната половинка си, обиждал я и отправил към нея закана за осъществяване на ликвидиране с думите: „ Ще те убия, ще убия всички, цялото ти семейство, майка ти, татко ти, двете ти сестри и техните фамилии, както и децата ни “. Изплашена, дамата нищо не му дала отговор и останала на място вцепенена от боязън в фамилното им жилище.

През идващия ден, по време на пътешестване до гр. София, мъжът неведнъж се обаждал на брачната половинка си по телефон и още веднъж отправял към нея обиди и закани за ликвидиране: „ Ще ви нарежа на части, ще ви убия и изкормя “.

Няколко дни по-късно това се повторило и Р.Т. дружно с децата отишла да пренощува при родителите си в дома им в гр. Сандански. След като не разкрил брачната половинка си в фамилното им жилище, обвиненият Т. неотложно отишъл до къщата на нейните родители на ул. „ Славянка “. В положение на мощно неспокойствие, провокирано от приложимост на наркотични субстанции и анаболи, обвинения създал няколко изстрела с притежавания от него газов револвер марка „ GAP “. След това, посредством нанасяне на удари с ръце и крайници, развалил товарен автомобил м. „ Рено Канго” и лек автомобил м. „ Опел”, благосъстоятелност на тъста му – счупил стъкло, фарове, огънал предния похлупак.

За случилото се били известени органите на РУП гр. Сандански, които след няколко минути пристигнали на място. През това време обаче обвиненият Т. избягал от местопроизшествието, само че по-късно бил арестуван. Представителите на реда направили претършуване на фамилното и прилежащото жилище и иззели държаните от И.Т. опиати – коноп (марихуана) и амфетамин.

Оставиха в ареста мъжа декларирал, че ще "разпори гърлата на деца "

Междувременно, в първите часове на 18.12.2018 година, обвиненият Т. бил отведен в постройката на РУП гр. Сандански, където изпаднал в нападателно и раздразнително въодушевление. Мъжът оказал гневна опозиция на полицейските чиновници. Викайки на всеослушание, отправял обидни думи и закани към тях и декларирал, че в случай че бъде арестуван ще разбие главата си в стената и ще се самоубие. На обвинения били поставени белезници и след това той бил настанен в помещение за задържане на лица в постройката на полицейското ръководство.

Предстои наказателното произвеждане против И.Т. да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР