Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Г.М., на 36

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Г.М., на 36
Коментари Харесай

Задържаха изверга, ограбил пенсионер в Раковски ВИДЕО

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен Г.М., на 36 година, за това, че на 23 октомври 2020 година, в гр. Раковски, обл. Пловдив, е лишил непознати движими движимости – сумата от 95 лв., електрическа резачка за рязане на дърва и бутилка уиски, от владението на 72-годишен мъж, като е използвал за това мощ – закононарушение по член 198 алинея 1 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от Прокуратурата.

Благодарение на бързата реакция на чиновниците на районно управление (на МВР) – Раковски при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив обвиненият е открит и арестуван в границите на един час след подаването на сигнала в полицията, като са били открити и част от отнетите движимости. На 24 октомври 2020 година Г.М. е бил притеглен като обвинен от Районна прокуратура – Пловдив и с разпореждане на наблюдаващия прокурор арестуван за период от 72 часа.

На 23 октомври 2020 година, в гр. Раковски, обл. Пловдив, към 21,30 часа, в къщата на 72-годишиня потърпевш, влезнал чужд мъж, който по-късно е открит като причинителя Г.М., престъпно проявен. Той прескочил оградата и минал през незаключената врата на дома на пенсионера, който живеел самичък. Г.М. влезнал в стаята на възрастния мъж, който бил на леглото, гледал телевизия и четял вестник. Извършителят изискал пари. В момента, в който потърпевшият му подал банкнота от 5 лв., Г.М. почнал да дърпа от ръцете му якето, от което пенсионерът извадил парите.

Обвиняемият пребъркал връхната дреха и взел от джобовете още 90 лв.. След това почнал да претърсва стаята, с цел да търси други пари и полезности. Докато преобръщал дюшека на леглото, се спънал и паднал, което разрешило на потърпевшия да избяга от къщата и да потърси помощ в близкия магазин, откъдето подали сигнал в полицията. Междувременно Г.М. взел бутилка уиски, електрически верижен трион и напуснал жилището.

По делото са осъществени процесуално-следствени дейности. При осъщественото различаване потърпевшият изрично е разпознал нападателя си. Част от движимостите са открити. Действията по следствието не престават.

Днес, 25 октомври 2020 г,. в гр. Раковски, обл. Пловдив, районният прокурор на гр. Пловдив – Чавдар Грошев, зам. – районният прокурор Атанас Илиев - наблюдаващ прокурор и гл. контрольор Пламен Иванов, шеф на районно управление (на МВР) – Раковски при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, посетиха потърпевшия възрастен мъж в дома му.

БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР