Районна прокуратура – Монтана е внесла в съда предложение за

...
Районна прокуратура – Монтана е внесла в съда предложение за
Коментари Харесай

Мъж от Монтана отива на съд заради двойно гласуване

Районна прокуратура – Монтана е внесла в съда предложение за освобождение от наказателна отговорност и налагане на административно наказване на К.Х. (на 36 години), упрекнат за осъществено от него закононарушение по член 168, алинея 2 от Наказателен кодекс.
По време на извършените на 13.11.2016 година избори за президент и вицепрезидент на Република България обвиненият К. Х. бил член на една от секционните изборни комисии в град Монтана. Като подобен той имал право да гласоподава в същата секция, заради което попълнил декларация и бил дописан в изборния лист, като упражнил правото си на глас.
В сходство с непрекъснатия си адрес К.Х. следвало да гласоподава в друга секция в града.
След привършване на изборите била осъществена инспекция от ГРАО, при което се открило, че обвиненият упражнил два пъти изборното си право в Монтана, при един избор на 13.11.2016 година Сигнализирана била прокуратурата и след осъществена инспекция е формирано наказателно произвеждане.
В хода на досъдебното произвеждане е била направена почеркова експертиза, доказваща авторство на осъщественото от К. Х. незаконно действие.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР