Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград извършва

...
Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград извършва
Коментари Харесай

Спипаха валута за половин милион, скрита в тайник в турски автобус

Районна прокуратура – Хасково – Териториално поделение – Свиленград прави следствие по бързо произвеждане за недекларирана от турски жител за общо 537 923 лева

На 24 октомври 2021 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, към 22 ч., за излизане от България в посока към Турция, дошъл с румънска регистрация. Като старши лидер в него пътувал Ю.К., на 29 година, турски жител. Автобусът се движел по линията от гр. Букурещ, Румъния, за гр. Истанбул,Турция, през България.

Митническите чиновници от Териториална дирекция „ Митница Бургас “ при Агенция „ Митници “ направили инспекция на транспортното средство. Те намерили недекларирани парични средства в размер на 75 000 евро и 168 770 английски лири, с обща българска равноценност на към 537 923 лв.. Валутата била укрита в похлупак, подложен на пода, посредством който се свързвал салона с двигателния отсек.

По случая е формирано бързо произвеждане за закононарушение по член 251 от Наказателния кодекс - за това, че на 24 октомври 2021 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, при излизане от България за Турция, не извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната през границата, която е външна за Европейския съюз, и цената е в изключително огромни размери.

Водачът Ю.К е арестуван за период от 24 часа по Закона за митниците. И сега се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално поделение – Свиленград.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР