Районна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа

...
Районна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа мъжа, късал златни накити от туристи в к.к. „Слънчев бряг“

Районна прокуратура – Бургас задържа за период до 72 часа Илия С. Той е упрекнат за това, че незаконно е лишил непознати движими движимости от владението на непознати жители. Престъпните действия са осъществени на 01.08.2020 година и 04.08.2020 година в к.к. „ Слънчев бряг “ Община Несебър.

Престъплението е квалифицирано по чл.198, ал.1, вр. чл.26, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс, защото е осъществено при изискванията на продължавано такова.

Мъж нахлу в непознат дом и съобщи, че е объркал адреса - по-късно се оказа апаш

По време на следствието е открито, че на първата от горепосочените дати обвиненият е лишил златен синджир от владението на гражданка на Република Чехия, употребявайки мощ (издърпал го от нейния врат). Откраднатата движимост е на стойност 598 лв.. Деянието е осъществено на плажна дървена пътека сред хотели „ Зефир “ и „ Империал “ в курортния комплекс.

Другият обир е сбъднат на втората от горепосочените дати, по еднакъв метод. Пострадал е румънски жител. От неговия врат е издърпана със мощ висулка – кръст от златен синджир. Престъпното действие е осъществено на дървена плажна пътека до хотел „ Империал “. Стойността на отнетата движимост е 381 лв..

Изследва се съпричастността на Илия С. и в осъществяване на трети обир в същия регион на к.к. „ Слънчев бряг “. От закононарушението е потърпевш полски жител, от който незаконно също е бил лишен златен синджир, посредством потребление на мощ. Предстои Районна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР