Районна прокуратура-Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу

...
Районна прокуратура-Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Съдят обвиняем за неизпълнение на съдебна заповед за защита от домашното насилие

Районна прокуратура-Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Д.Д. (на 28 години) за осъществено от него закононарушение по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият бил във влошени връзки с родителите си.

През м. май. 2021 година зародил следващ скандал сред него и майка му – Б.Й. Той я издърпал със мощ отвън жилището и й нанесъл побой с ръце и крайници по цялото й тяло.

След подадена от потърпевшата молба за отбрана от домашното принуждение, Районен съд – Лом издаде заповед за отбрана, с която на Д.Д. били наложени ограничаващи ограничения. Той се задължавал да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение по отношение на майка си. Забранявало му се да я доближава, както и населяваното от нея жилище в гр. Лом.

На 24.12.2021 година Б.Й. открила липса на компютър и настолно бюро от втория етаж на къщата си. Жената подала сигнал за кражбата в полицията.

В хода на следствието е било изяснено, че движимостите са взети от нейния наследник – обвиненият Д.Д. Той е декларирал, че ги е взел, тъй като са негови.

С влизането в жилището на Б.Й. той не извършил правосъдната заповед за отбрана от домашното принуждение.

Обвиняемият е осъждан по 11 наказателни каузи. Понастоящем изтърпява присъда в затворническото общежитие от закрит вид „ Бойчиновци “.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР