Районна прокуратура-Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт

...
Районна прокуратура-Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят побеснял баща, пребил учителка във Владимирово

Районна прокуратура-Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против П.И. (на 37 години) за осъществени от него закононарушения по член 325, ал.1 от Наказателен кодекс и по член 131, алинея 2, вр. член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс.
На 13 март 2020 година учениците от пети клас в ОУ „ Владимир Минчев “ в село Владимирово имали час по математика и осведомителни технологии. Единият от тях – М.Н., говорел и пречел на другите възпитаници. Преподавателката С.Х. му направила забележка, само че той не трансформирал държанието си. Младежът траял да спори с нея, в резултат на което му било казано да напусне стаята. М.Н. отказал да го направи. Тогава учителката го хванала за дрехата и го дръпнала, с цел да излезе. В идващия миг ученикът блъснал С.Х. с пестник в региона на гърдите и излязъл.
М.Н. се върнал с родителите си, които викали в коридора на образователното заведение. Опитвали се да влязат в класната стая, с цел да се разправят с учителката. Това било забелязано от шефа, който ги предизвестил да не пречат на образователния развой и ги поканил на диалог.
След приключването тутакси С.Х. отишла в кабинета на шефа, където били родителите на М.Н. Не съумели да реализират единодушие за случилото се, след което преподавателката тръгнала.
Бащата на ученика – П.И., я последвал на открито и й нанесъл удар с пестник по ръката. Жената залитнала и се подпряла на близкото дърво. Мъжът я блъснал с крайник по тялото. Свидетелка на случая се изплашила и споделила на П.И. да спре, само че той я заплашил с кавга. След това тя помогнала на потърпевшата С.Х. да се прибере у дома.
Бащата на ученика е бил притеглен към наказателна отговорност за безчинство и причиняване на телесна щета.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР