Районна прокуратура–Хасково - Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо

...
Районна прокуратура–Хасково - Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо
Коментари Харесай

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за недекларирана валута за общо 714 470 лева

Районна прокуратура–Хасково - Териториално отделение-Свиленград притегли като обвинен по бързо произвеждане Р.Ш., на 40 година, турски жител, за това, че на 18 септември 2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, при излизане от България за Турция, не е извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяна валута през границата на страната, която  е външна за Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери.
 
Престъплението е квалифицирано по чл.251 ал.1 от Наказателния кодекс.
 
На 18 септември 2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, на излизане от България в посока към Турция, дошъл товарен автомобил с турска регистрация. Той пътувал от Англия през България за Ирак. Товарният автомобил се управлявал от Р.Ш.
 
При осъществена инспекция на влекача на камиона, във фабрична празнина над леглото, митническите чиновници от Търговско дружество Митница Бургас при Агенция " Митници " намерили  недекларирани парични средства – английски лири, сложени в пакети. Общият размер на недекларираните парични средства е 319 275 английски лири с обща българска равноценност към 714 470 лв..
 
Обвиняемият Р.Ш. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор от Районна прокуратура-Хасково. И сега се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение–Свиленград.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР