Районна прокуратура - Хасково наблюдава три досъдебни производства за нарушаване

...
Районна прокуратура - Хасково наблюдава три досъдебни производства за нарушаване
Коментари Харесай

Полицаи откриха хасковски тираджии под карантина в област Пловдив

Районна прокуратура - Хасково следи три досъдебни производства за нарушение на наложителна карантина. Първият случай е на двама интернационалните водачи, които при влизане в България, получили предписани за съблюдаване на наложителна карантина, надлежно от четири дни за първия и пет дни за втория.

При осъществена инспекция от полицейски чиновници било открито, че те не останали на адресите си в село в обл. Хасково, а отпътували за село в област Пловдив, с цел да вземат други камиони, с които на 27 март 2020 година още веднъж да заминат за чужбина. Двамата са предизвестени от служителите на реда да съблюдават карантината и върнати назад в домовете им

Следващият случай е против 23-годишен мъж, който се върнал от Англия, като му била издадено наставление за 14-дневна карантина на адрес в гр. Хасково. Той напуснал жилището и отишъл в дома на дамата, с която живеел на фамилни начала. Полицаите са го предизвестили да съблюдава предписанията за периода на карантината.

От Прокуратурата напомнят, че след влезнали в действие законодателни промени, наказването за нарушение на разпоредба, правила или ограничения, издадени срещу разпространението или появяването на заразителна болест по хората, по време на зараза, пандемия или изключително състояние, е до пет години " отнемане от независимост " и санкция в размер от 10 до петдесет хиляди лв..
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР