Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо

...
Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо
Коментари Харесай

Задържаха турчин за недекларирани златни слитъци на стойност 759 283 лева

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград притегли като обвинен по бързо произвеждане А.К., на 47 година, за това, че на 25.06.2022 година, през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево, при излизане от Република България за Република Турция, не е извършил задължението си да заявява пред митническите органи документално в декларация благородни метали – златни слитъци /ленти/ с общо нето тегло 6998 грама на обща стойност 759 283 лв., пренасяни през границата на страната, която е външна за Европейския съюз. Стойността на предмета на действието е в изключително огромни размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251 алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 25 юни 2022 година към 01.55 часа на ГКПП-Капитан Андреево е била осъществена митническа инспекция на товарен микробус, пътуващ от Австрия през България за Турция. Автомобилът управлявал А.К., турски жител. Извършена била и персонална инспекция на лидера, по време на която митническите чиновници разкрили към кръста му чанта с укрита благородни метали – златни слитъци /ленти/ от 24-каратово злато с общо нето тегло 6 998 грама на стойност 759 283 лв..

По бързото произвеждане се правят дейности по следствието. Обвиняемият А.К. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР