Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняеми по три

...
Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняеми по три
Коментари Харесай

Задържаха трима турци за недекларирана валута в общ размер на 1 084 155 лева

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград притегли като обвинени по три бързи производства турските жители Х.А., на 27 година, К.Д., на 51 година, и И.Й., на 47 година, за това, че не изпълнили задължението си да заявяват документално пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна за Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери – общо за трите случая в размер към 1 084 155 лв..

Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс, за всеки един от тях.

По първото бързо произвеждане е открито, че на 14.10.2022 година към 12.30 ч. на ГКПП-Капитан Андреево за излизане от България в посока към Турция дошъл товарен автомобил с турска регистрация. Камионът пътувал от Англия и се управлявал от Х.А., на 27 година При осъществена инспекция на товарния автомобил в хладилния елемент на полуремаркето митническите чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас при Агенция „ Митници “ разкрили недекларирани парични средства – 181 575 английски лири, 180 шотландски лири и 300 ирландски лири, сложени в пакети. Общият размер на недекларираните парични средства е с обща българска равноценност към 410 177 лв..

По второто бързо произвеждане е открито, че на 14.10.2022 година към 23 ч. на ГКПП-Капитан Андреево за влизане в страната от Турция дошъл лек автомобил с румънска регистрация. Автомобилът пътувал от Турция за Румъния през България и се управлявал от турски жители. Като пасажер в транспортното средство пътувал турският жител К.Д., на 51 година, и румънски жител. Лекият автомобил бил селектиран за щателна инспекция, в хода на която митнически чиновник вижда, че К.Д се пробва да се отклони от мястото на контролните дейности. При осъществен персонален обзор на К.Д. под елека, с който бил облечен, е открита мъжка чанта, съдържаща недекларирани парични средства – 93 600 евро. Българската равноценност на недекларираната валута е към 183 065 лв..

По третото бързо произвеждане е открито, че на 17.10.2022 година към 08.30 ч. на ГКПП-Капитан Андреево дошъл товарен автомобил с унгарска регистрация, ръководен от И.Й., на 47 година, турски жител. Камионът пътувал от Унгария за Турция през България. При осъществена щателна митническа инспекция в шкаф, отвън шофьорската кабина, са открити недекларирани парични средства – 251 000 евро с обща българска равноценност към 490 913 лв..

По трите бързи производства за подхванати дейни дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура-Хасково и ще приключат в законния период.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР