Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо

...
Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо
Коментари Харесай

Задържаха турчин за недекларирана валута за общо 246 649 лева

Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение-Свиленград притегли като обвинен по бързо произвеждане Я.О., на 37 година, турски жител, за това, че на 12 ноември 2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево при излизане от България за Турция не извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна за Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери.

Престъплението е квалифицирано по чл.251 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 12 ноември 2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево за излизане от България в посока към Турция дошъл товарен автомобил с турска регистрация, ръководен от Я.О., на 37 година Той пътувал от Германия за Турция през България. При осъществена инспекция в кабината на влекача, в пружините на матрака на леглото, митническите чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас при Агенция „ Митници “ намерили недекларирани парични средства -126 110 евро. Общият размер на недекларираните парични средства е с левова равноценност към 246 649 лв..

И сега се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение–Свиленград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР