Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо

...
Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо
Коментари Харесай

Задържаха турчин за недекларирана валута за общо 346 799 лева, открита в куфар на ГКПП – Капитан Андреево

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград притегли като обвинен по бързо произвеждане Б.Е., на 28 година, турски жител, за това, че на 27 юли 2022 година на ГКПП-Капитан Андреево при излизане от България за Турция не извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна граница за Европейския съюз, и цената на паричните средства е в изключително огромни размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 27 юли 2022 година на ГКПП-Капитан Андреево, за излизане от България в посока към Турция дошъл рейс с турска регистрация. Автобусът пътувал по постоянната линия от Румъния през България за Турция. Като пасажер в рейса пътувал Б.Е.

Митническите чиновници от Териториална дирекция „ Митница Бургас “ при Агенция „ Митници “ направили инспекция на транспортното средство и багажа на пасажерите. В багажа на Б.Е. намерили недекларирани парични средства в размер на 133 640 английски паунда и 15 550 шотландски паунда с обща българска равноценност към 346 799 лв.. Валутата била разпределена в 15 пакета, сложени в една от страните на пътническия куфар на Б.Е.

Обвиняемият Б.Е. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор от Районна прокуратура-Хасково.

И сега се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР