Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение – Свиленград привлече като обвиняем

...
Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение – Свиленград привлече като обвиняем
Коментари Харесай

Задържаха турчин за недекларирана валута за общо 230 794 лева, открити в товарен автомобил на ГКПП – Капитан Андреево

Районна прокуратура-Хасково – Териториално поделение – Свиленград притегли като обвинен по бързо произвеждане Е.А., на 42 година, турски жител, за това, че на 12 юли 2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево при излизане от България за Турция не извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна граница за Европейския съюз, и цената на паричните средства е в изключително огромни размери. Престъплението е квалифицирано по член 251 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 12 юли 2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево за излизане от България в посока към Турция, дошъл товарен автомобил с турска регистрация. Автомобилът пътувал от Англия през България за Ирак и се управлявал от Е.А.

Митническите чиновници от Териториална дирекция „ Митница Бургас “ при Агенция „ Митници “ направили инспекция на транспортното средство. Те намерили недекларирани парични средства в размер на 99 760 английски лири с обща българска равноценност към 230 794 лв.. Валутата била укрита във външния завършек на ремаркето в занапред на хладилния елемент.

Обвиняемият Е.А. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. И сега се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално поделение – Свиленград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР