Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение – Свиленград привлече като обвиняем

...
Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение – Свиленград привлече като обвиняем
Коментари Харесай

Съдят турчин за недекларирана валута за общо 168 572 лева

Районна прокуратура–Хасково – Териториално поделение – Свиленград притегли като обвинен по бързо произвеждане А.К., на 31 година, турски жител, за това, че на 5 май 2022 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево, при излизане от България за Турция, не извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и цената е в изключително огромни размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 5 май 2022 година, на ГКПП-Капитан Андреево, за излизане от България в посока към Турция, дошъл товарен автомобил с турска регистрация. Автомобилът управлявал А.К. Той пътувал от Полша за Турция през България.

Митническите чиновници от Териториална дирекция „ Митница Бургас “ при Агенция „ Митници “ направили инспекция на транспортното средство. Те намерили недекларирани парични средства в размер на 86 190 евро с обща българска равноценност към 168 572 лв.. Валутата била укрита в арматурното табло под предния прозорец на влекача, разпределена в три плика.

Обвиняемият А.К. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор от Районна прокуратура–Хасково

И сега се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура–Хасково – Териториално поделение – Свиленград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР