Районна прокуратура-Благоевград, Териториално отделение-Петрич, води разследване по образувано досъдебно производство

...
Районна прокуратура-Благоевград, Териториално отделение-Петрич, води разследване по образувано досъдебно производство
Коментари Харесай

Рекордно количество цигари без акцизен бандерол е задържано на ГКПП "Кулата"

Районна прокуратура-Благоевград, Териториално отделение-Петрич, води следствие по формирано досъдебно произвеждане за нелегално държане на акцизни артикули в огромни размери. Деянието е квалифицирано по член 234, алинея 3, т. 3, вр. член 234, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 06.05.2022 година, на входящо трасе на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, митнически чиновници селектирали за инспекция по метода " разбор на риска " товарен автомобил с българска регистрация, пътуващ от Гърция. В транспортните документи по отношение на транспортирания товар било посочено " бягаща пътека и елементи " за адресат в България. Камионът бил пломбиран с гръцка митническа пломба, с което се целяло заблуждаване на проверяващите по отношение на статута на стоката и режима, под който е сложена.

 Контрабандни цигари Контрабандни цигари Източник: Прокуратура на Република България
При информация в осведомителната система митническите инспектори са открили, че показаната на книжен притежател директна декларация за товара не е записана, т.е. подобен документ не съществува. При осъществена физическа инспекция е било установено, че единствено дребна част от кашоните, намиращите се наоколо до вратата на товарния отсек, съдържат възглавници. В останалите са били открити цигари, марка " Davidoff”, без бандерол.

Иззети са общо 13 300 000 къса или 665 000 кутии, разпределени в 1 330 кашона. Пазарната стойност на предмета на закононарушението е 3 657 500 лв., като единствено дължимият данък възлиза на 2 364 075 лв.. Разследване продължава под надзора на прокуратурата.

 Контрабандни цигари Контрабандни цигари Източник: Прокуратура на Република България
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР