Районен съд – Мездра днес наложи ефективно наказание от 6

...
Районен съд – Мездра днес наложи ефективно наказание от 6
Коментари Харесай

Осъдиха на 6 г. затвор и 400 бона кръвнина мъжа, с чието оръжие бе убит в Мездра внука на Тома Томов

Районен съд – Мездра през днешния ден наложи дейно наказване от 6 години „ отнемане от независимост “ на Д. Й., които той ще би трябвало да изтърпи при първичен „ общ “ режим, оповестиха от пресцентъра на Врачанския областен съд. Той е упрекнат в погрешно предпазване на оръжие, в резултат на което е настъпила гибелта на малолетно дете. Припомняме, че става въпрос за внучето на някогашният прокурор и народен представител Тома Томов.
Подсъдимият бе приет за отговорен в това, че на 8 януари 2021 година в Мездра в дома си е държал четири броя огнестрелни оръжия и 28 муниции за тях в нарушаване на ЗОБВВПИ, в резултат на което е създаден изстрел с едно от оръжията и е последвала гибелта на малолетно дете, като деецът не е желал и не е допускал това и казусът е изключително тежък. Делото мина в едно съвещание, като по искане на подсъдимия и неговата отбрана то се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване – глава 27, член 371 т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс, като подсъдимият призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съдът да понижи наложеното наказване с една трета. Първоначалното наказване, несъмнено от съда за това закононарушение е 9 години „ отнемане от независимост “, което след редукцията дефинира наложеното наказване за Д. Й. да е 6 години „ отнемане от независимост “ при първичен „ общ “ режим.
Подсъдимият ще би трябвало да заплати общо 400 000 лв. на родителите на умрялото малолетно дете.
Мотивите към присъдата ще бъдат направени в законоустановения период.
Присъдата на Районен съд – Мездра не е дефинитивна, а може да се апелира или стачкува в 15-дневен период пред Окръжен съд – Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР