Районен съд – Лом наказа с глоба от 200 лева

...
Районен съд – Лом наказа с глоба от 200 лева
Коментари Харесай

Районният съд в Лом глоби с 200 лева мъж, заплашил с брадва служители на завод

Районен съд – Лом наказа с санкция от 200 лв. за дребно безчинство 36 годишен мъж, заплашил с секира чиновници на компания. Според събраните по делото доказателства на 23 март тази година към 20:00 ч. А. Г. А. от Лом ч. отишъл пред компания за метали с секира в ръка и отправил обиди и закани към лицата П. Т., С. Х. и Т. Б. – защита чиновници на завода, както и към шефа Н. Д., който не участвал на случая, като размахвал брадвата за разпра. Непристойната демонстрация и проявената експанзия на публично място предизвиквали мощно отвращение и нерешителност у посочените лица. Пазачите алармирали за случая с паник бутон, на мястото пристигнали чиновници на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи, които по-късно разкрили напусналия мястото мъж в дома му и му съставили акт за дребно безчинство.
Пред съда нарушителят призна виновността си и съобщи, че съжалява за стореното.
От събраните по делото доказателства, съдът откри, че с дейностите си А. Г. А. е показал очевидно пренебрежение към обществото и неуважение на законите на Република България и е осъществил състав на административно нарушаване по член 1 от Указа за битка с дребното безчинство / УБДХ/, а точно „ демонстрация на дребно хулиганство”, за което законодателят е планувал две различни санкции: „ санкция от 100 до 500 лева” или „ задържане до 15 денонощия в структурните звена на МВР”.
Съдът реши, че за поправянето и превъзпитанието на нарушителя, с оглед критичността към осъщественото нарушаване, следва да му бъде наложено по-лекото планувано в Указа административно наказване – „ Глоба” в размер непосредствен до минималния - 200 лв., която да заплати в интерес на страната.
Решението може да се апелира пред Окръжен съд – Монтана в период до 24 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР