Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова

...
Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова
Коментари Харесай

Арестуваха пиян, пребил жена си, карал детето ѝ да стои на колене върху капачки

Районен съд – Дупница, под председателството на арбитър Мая Гиздова дефинира мярка за неотклонение "Задържане под стража”, във връзка с Васил П., който е притеглен като обвинен за причиняване на телесна щета в изискванията на домашно принуждение.

В настояването на Районна прокуратура – Кюстендил се показва, че на 05.02.2021 година, към 01, 40 ч. в село Мурсалево, зародил скандал сред обвинения и потърпевшата Д. С., който прераснал в остра физическа експанзия.

Обвиняемият почнал да влачи за косата потърпевшата, по пода и на улицата пред дома им, както и да я бие с юмруци. Разследва се домашно принуждение и върху малолетно дете на потърпевшата, която има 3 деца, последното, от които е от взаимното й общуване с обвинения, и е на възраст два месеца. Видно от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил действието, за което му е било повдигнато обвиняване, а точно извършения разпит на потърпевшата Д. С., както и на малолетната й щерка. Обвиняемият, след използването на алкохол, в изискванията на домашно принуждение е предизвикал разстройство на здравето на Д. С. Видно от показанията, същият е упражнил физическо принуждение върху потърпевшата и нейната щерка. Момичето твърди, че е била бита с колан, заплашвана, че ще бъде вкарвана в мазето, където има огромни мишки, че е наказвана от същия да стои на коленца върху капачки с ръчичките нагоре. Васил П. е осъждан неведнъж, като последното му наказване е „ Лишаване от независимост “, дейно за период от шест месеца. Обвиняемият, потърпевшата и нейните деца, както и последното дете родено от взаимното им общуване, живеят в едно домакинство. Съдът смята, че макар, че в тази ситуация се касае за закононарушение, за което се планува наказване „ Лишаване от независимост “ до три години, са налице всички планувани в закона предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение - „ Задържане под стража “. Налице е обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване, както и че съществува действителна заплаха да се укрие или извърши друго закононарушение, написа в претекстовете на арбитър Мая Гиздова. Определението на районен съд – Дупница, с което във връзка с Васил П. е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, може да се апелира и стачкува с частна тъжба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР