Районен съд – Берковица потвърди 8 наказателни постановления на „Автомобилна

...
Районен съд – Берковица потвърди 8 наказателни постановления на „Автомобилна
Коментари Харесай

Районен съд – Берковица потвърди 8 глоби за 12 000 лева на председател на комисия за технически прегледи

Районен съд – Берковица удостовери 8 наказателни постановления на „ Автомобилна администрация “ – Монтана, с които на А. Д. - ръководител на комисия за механически прегледи, са наложени осем санкции - всяка на стойност 1 500 лв., за неточно въвеждани данни на коли при осъществяваните прегледи, посредством което е подкрепил притежателите на транспортните средства да не платят дължимите локални налози и такси.
Нарушенията на А. Д. са били установени на 17.12.2019 година при инспекция на „ Автомобилна администрация “ в пункт за механически прегледи”Л. С.”ООД в Берковица. Представителите на автомобилната работа открили, че за интервала от 09.09. 2019 до 30.10.2019 година при осъществяване на периодически обзор за техническата редовност на коли „ Мерцедес Е270 ЦДИ “, „ БМВ 530 Д”, „ ИВЕКО 40 Ц13”, „ Фолксваген Транспортер”, „ Мерцедес ВИТО 120 ЦДИ ”, „ Мерцедес 213 ЦДИ ”, „ ИВЕКО ДЕЙЛИ” и „ БМВ Х5” - благосъстоятелност на жители и компании, А. Д. е въвел неточно в протоколите категорията на транспортните средства като АВ1 вместо действителната М1 и N1. От направената информация е било открито,че миналите механически обзор МПС имат отговорности за заплащане на локални налози и такси.
В осведомителната система на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ се съдържа информация за платените налози на транспортните средства и в случаи на неплатени налози системата не позволява осъществяване на обзор. При въвеждане на неверни данни на колите обаче системата изписва, че има „ неактуални данни “ и позволява продължаването на прегледа, обясниха специалисти. В съответните случаи погрешно отразената категорията на МПС е довело до опцията да се извършат прегледи, макар че действително за тези коли са се дължали локални налози. Затова специалистите на „ Автомобилна администрация “ съставили Актове за определяне на административно нарушаване и ги връчили на А. Д., а въз основа на тях началникът на „ Автомобилна администрация “ – Монтана издал наказателни постановления за санкции от по 1 500 лв. всяка, които жалбоподателят е атакувал пред съда. Като се срещна с всички документи, Районен съд – Берковица реши, че ръководителят на комисията за механически прегледи А. Д. е манипулирал системата с неверни данни, които са му разрешили да продължи и извърши прегледите, а притежателите на МПС да не платят дължимите налози. Поради което съдът удостовери наказателните постановления на обща стойност 12 000 лв..
Решенията подлежат на обжалване пред Апелативен съд – Монтана в 14 - дневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР