Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура –

...
Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура –
Коментари Харесай

Районен съд – Монтана наказа телефонен измамник с 18 месеца „Лишаване от свобода“ условно

Районен съд – Монтана утвърди съглашение сред Районна прокуратура – Монтана и отбраната на обвинения И. М. М. за наказване 18 месеца „ Лишаване от независимост “ условно за осъществени от него телефонна машинация и опит за телефонна машинация.
На 27 януари тази година в град Берковица И. М. М. употребявал, че Д. Б. К. е била заблудена по телефон от мъж, показал се за „ доктор Николов “, че би трябвало незабавно да бъде направена интервенция на крайници на нейната щерка, за което са нужни 16 000 лв., след което Здравната каса щяла да възвърне сумата. Обвиняемият направил опит да аргументи имотна щета на Д.Б.К. като вземе от нея част от желаната сума. Деянието останало незавършено по независещи от обвинения аргументи - гражданин на Берковица забелязал приготовленията на излъганата жена да съобщи пари и полезности и предизвестил нея и органите на Министерство на вътрешните работи. Няколко дни по-късно - на 1 февруари в село Вирове, И. М. М. за да набави за себе си имотна полза употребявал заблуждението и към И. З. Ц. – жителка на Вирове, че ще бъде осъществена незабавна интервенция на нейната снаха, за която е нужна сумата от 19 000 лв. и взел приготвената и предадена му от дамата сума от 1500 лв.. След сигнал на потърпевшата до Министерство на вътрешните работи по случая е било формирано досъдебно произвеждане и И. М. М. бил оголен и арестуван.
Пред съда И. М. М. от село Доктор Йосифово – 31-годишен, с главно обучение, незает, осъждан, се признал за отговорен и декларирал, че непринудено подписва съглашение за наказване 18 месеца „ Лишаване от независимост “, което се отсрочва с изпитателен период от 3 години.
Споразумението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР