Районът на свлачището край курорта Албена, което затрупа двама души,

...
Районът на свлачището край курорта Албена, което затрупа двама души,
Коментари Харесай

Отводнява се районът на свлачището край Албена, затрупало двама души

Районът на свлачището край курорта Албена, което затрупа двама души, се отводнява. За подхванатата мярка заяви заместник-кметът по строителството на община Балчик Димитрин Димитров, който оглавява и спешния щаб, основан след случая.

По ската още се стича вода и достъпът до региона ще бъде под възбрана, до момента в който се убедим, че няма заплаха от нови свлачищни процеси, сподели заместник-кметът. По думите му, в този момент се изпомпва водата от отвесна водосборна шахта, дълбока 19 метра. В деня на свличането на земната маса експертите са открили, че подпочвените води са достигали до 16-ия метър в оборудването.

Водата към този момент е на половина изпомпана от шахтата, разясни Димитров. Той добави, че, в случай че през идващата седмица течовете спрат, спешният щаб ще направи нов обход в региона, с цел да се откри дали другите две водосборни шахти за подпочвените води действат обикновено.

Свлачището потегли на 9 август към 10:30 часа в региона на заведението " Моби Дик ". Свличането е паралелно на пясъчната линия и е с дължина 200 метра. При случая пострадаха наемателят на заведението и неговата брачна половинка, които избавителните екипи извадиха отдолу под отломките с пострадвания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР